שלום לכולם,
היום חווינו יום מגוון ומהנה במיוחד. התעוררנו בבוקר בבקתת קש מול נוף מדהים והלכנו לשתות קפה בבית הבנוי על עץ. לאחר מכן עשינו כביסה ידנית ויצאנו לסיור מפלים. באזור יש 3 מפלים מרכזים הנקראים מפלי סיפי. במרכזי שבניהם המים נופלים לאורך כמאה מטרים ובין הראשון לשני הזרימה מתרחשת מתחת לפני הקרקע מה שיוצר אפקט מעניין של מים נעלמים שמתגלים כנהר לאחר מספר קילומטרים.
בדרך בין המפלים עברנו בשדות חקלאים, מטעי בננות, כפרים, ילדים משחקים במים ונופים יפים.
לאחר סיור המפלים השתתפנו בשיעור מעשי על הכנת קפה במרכז קהילתי שרווחיו מופנים לעזרה ליתומים.
הכנת הקפה מתחילה בקטיפה ידנית של פרי הקפה ומשם בקילוף 3 שכבות כאשר כל שכבה מקולפת בדרך שונה מהשניה.
את גרעין הקפה צריך לקלות ולטחון.
האנשים באזור מגדלים את זה הערביקה המובחר ועושים את כל העבודה בצורה ידנית.
בילינו כשעתיים בהכנה מההתחלה ועד סופה והצלחנו ליצר כמאה גרם של קפה טחון.
לאחר מכן שמנו קומקום על האש ושתינו לרוויה
היום חווינו יום מגוון ומהנה במיוחד. התעוררנו בבוקר בבקתת קש מול נוף מדהים והלכנו לשתות קפה בבית הבנוי על עץ. לאחר מכן עשינו כביסה ידנית ויצאנו לסיור מפלים. באזור יש 3 מפלים מרכזים הנקראים מפלי סיפי. במרכזי שבניהם המים נופלים לאורך כמאה מטרים ובין הראשון לשני הזרימה מתרחשת מתחת לפני הקרקע מה שיוצר אפקט מעניין של מים נעלמים שמתגלים כנהר לאחר מספר קילומטרים.
בדרך בין המפלים עברנו בשדות חקלאים, מטעי בננות, כפרים, ילדים משחקים במים ונופים יפים.
לאחר סיור המפלים השתתפנו בשיעור מעשי על הכנת קפה במרכז קהילתי שרווחיו מופנים לעזרה ליתומים.
הכנת הקפה מתחילה בקטיפה ידנית של פרי הקפה ומשם בקילוף 3 שכבות כאשר כל שכבה מקולפת בדרך שונה מהשניה.
את גרעין הקפה צריך לקלות ולטחון.
האנשים באזור מגדלים את זה הערביקה המובחר ועושים את כל העבודה בצורה ידנית.
בילינו כשעתיים בהכנה מההתחלה ועד סופה והצלחנו ליצר כמאה גרם של קפה טחון.
לאחר מכן שמנו קומקום על האש ושתינו לרוויה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה